Her ne kadar Mart
geldi, ilkbahar geldi desek de sabah karla uyandığımız bir gün oldu ilkbaharın
ilk günü. Her yer bembeyaz... Mart kar getirdi...
Otobüsler ve trenler geç kaldı, trafik tıkantı, dolayısıyla; insanlar işlerine, çocuklar da okullarına geç
kaldı... Ama güzeldi kar, özlemişiz...
Hepimiz kar
görünce seviniyoruz, hoşumuza gidiyor. İlk yağdığı zamanki yumuşaklığını
kaçırmadan biraz oynamak güzel, karın içine gömülerek yürümek güzel... Kar
yağınca hava daha bir temiz, daha bir ferah.
Çok durmaz bu
kar, şimdiden erimeye başladı bile... Toprağın hemen altında çıkmaya hazırlanan
çiçekleri suladı güzelce... Çok değil az bir zaman sonra her yer çiçeklenir rengarenk...
Mart ayının yarısı kış, diğer yarısı da ilkbahar...
Karlı bir gün olsa da baharın ilk günü için bir rulo pasta ne güzel olur. Kolayca yapabileceğimiz bir tarif denemiştim geçen ay, yazılmak için sırada bekleyen bir tarif...
Fazla bir malzeme olmasına gerek yok. Hiç meyve koymadan da yapabilirsiniz bu rulo pastayı...
Muz varsa daha güzel oluyor tabii...
Bir çok tarif var rulo pasta yapmak için. Yaptığım tariflerden başka bir tarif denemek istemiştim ve Mutfak Sırları sayfasında gördüm bu tarifi. Mutfak Sırları’ na teşekkür ediyorum...
MALZEMELER
Yeteri kadar muz
Üstünü süslemek için çikolata parçaları
İç krema için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 tane yumurta
¾ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
Vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice çırparak pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karıştırmaya devam edin. Vanilya ve tereyağını da ilave edin ve soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın.
Karlı bir gün olsa da baharın ilk günü için bir rulo pasta ne güzel olur. Kolayca yapabileceğimiz bir tarif denemiştim geçen ay, yazılmak için sırada bekleyen bir tarif...
Fazla bir malzeme olmasına gerek yok. Hiç meyve koymadan da yapabilirsiniz bu rulo pastayı...
Muz varsa daha güzel oluyor tabii...
Bir çok tarif var rulo pasta yapmak için. Yaptığım tariflerden başka bir tarif denemek istemiştim ve Mutfak Sırları sayfasında gördüm bu tarifi. Mutfak Sırları’ na teşekkür ediyorum...
MALZEMELER
Yeteri kadar muz
Üstünü süslemek için çikolata parçaları
İç krema için;
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 tane yumurta
¾ çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tereyağ
Vanilya ve tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve iyice çırparak pişirmeye başlayın. Kaynayana kadar karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve karıştırmaya devam edin. Vanilya ve tereyağını da ilave edin ve soğuyuncaya kadar ara ara karıştırın.
Keki yapmadan
önce kremayı yapıp soğutabilirsiniz.
Üst krema için;
100 g krema ( soğuk olursa iyi olur )
3 yemek kaşığı hazırladığınız iç krema
4 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
1 su bardağı un
Üst krema için;
100 g krema ( soğuk olursa iyi olur )
3 yemek kaşığı hazırladığınız iç krema
Soğuk krema ile hazırladığınız
iç kremayı koyulaşana kadar çırpın. Koyulaştığı zaman daha fazla çırpmaktan
kaçının çünkü kremanız bozulabilir. Koyu bir krema elde ettikten sonra
kullanana kadar buzdolabında bekletin.
Kek için; 4 tane yumurta
¾ su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yumurta ve şekeri
kabarıp beyaz olana kadar mikserle çırpın. Unu azar azar katarak spatula
yardımı ile yavaş yavaş karıştırın ve pürüzsüz bir hamur elde edin. Yağlı kağıt
serdiğiniz düz bir fırın tepsisi üzerine hamurunuzu dökün ve düzgün bir
dikdörtgen olacak şekilde spatula yardımı ile kek hamurunuzu yağlı kağıt
üzerinde yayın. 170 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
Pişen hamurunuzu
gevşek olarak yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üstüne nemli bir bez
koyarak soğutun.
Soğuduktan sonra
kekinizi yavaş yavaş açın ve hazırladığınız içi kremayı kekinizin üstüne eşit
olarak yayın, muzunuzu kekin bir ucuna, uzunlamasına yerleştirin ve tekrar rulo
yapın.
Rulo yaptığınız
keki servis tabağına alın ve dolapta beklettiğiniz krema ile üstünü istediğiniz
gibi süsleyin.
En üstünü burada
olduğu gibi çikolata parçaları ile süsleyin. Meyve parçacıkları da kullanabilirsiniz ya da sadece hindistan ceviziyle de süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder