Elmanın keke
verdiği lezzeti ve kekte oluşturduğu yumuşaklığı çok seviyorum. Ve elmanın
kekin içinde farklı bir lezzete bürünmesini...
Elmanın yanına bir de muz...
Yumuşacık ve lezzetli bir kek oldu. Evde olgunlaşmış muzlarınız varsa deneyin derim...
Elmanın yanına bir de muz...
Yumuşacık ve lezzetli bir kek oldu. Evde olgunlaşmış muzlarınız varsa deneyin derim...
MALZEMELER
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı su + ½ limonun suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış elma
1 tane dilimlenmiş olgun muz
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı su + ½ limonun suyu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış elma
1 tane dilimlenmiş olgun muz
Yumurta ve şeker
karışana kadar çırpın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyerek bütün malzemeler
iyice karışana kadar tekrar çırpın.
İstediğiniz bir
kek kalıbını yağlayıp unladıktan sonra kek hamurunu kalıba dökün ve 180
dereceye ısınmış fırında pişirin.
Çok fazla
soğutmadan ılık ılık servis yapın...
İsterseniz elma ve muz miktarını arttırabilirsiniz...
İsterseniz elma ve muz miktarını arttırabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder