Bir meyve ve bir
sebze ile yapılabilen lezzetli bir zeytinyağlı.
Kereviz sevmeyenler için denenebilir...
Kereviz sevmeyenler için denenebilir...
Ben en çok ayvanın
tadındaki değişmeyi seviyorum, çok güzel bir aromayla farklı bir lezzete
bürünüyor. Kerevizin kendine has kokusu da birleşince güzel bir yemek ortaya
çıkıyor.
Kereviz ve ayvayı
soyup istediğiniz gibi dilimledikten sonra kararmamaları için limonlu su içinde
biraz bekletin.
Tencereye
zeytinyağını, halka halka doğradığınız soğanları ve etli kırmızı biberi ilave edin,
çok az kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın ve onları da karıştırın.
Kereviz ve
ayvanın suyunu süzerek tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve istediğiniz diğer
baharatlarla birlikte üstünü geçmeyecek kadar su ilave ederek tencerenin ağzını
kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Servis yaparken
limon sıkabilirsiniz. Ve hatta üstüne biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Malzeme miktarlarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Soğanı ve biberi seviyorsanız biraz daha fazla ilave edebilirsiniz.
Malzeme miktarlarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Soğanı ve biberi seviyorsanız biraz daha fazla ilave edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder