04 Temmuz 2017

HAŞHAŞLI BURGU BÖREK






Mayalı bir hamur ve haşhaş birleşince ortaya çok güzel bir lezzet çıkıyor.


Pişerken eve dolan kokusu iştah açıcı... Ilık ılık hemen tadına bakılası...


MALZEMELER


Hamur için;


1 su bardağı ılık süt


1 su bardağı ılık su


1/4 su bardağı sıvı yağ 


1 paket maya


1 yemek kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


5,5 su bardağı un ( biraz daha fazla ya da daha az olabilir )




İç malzemesi için;


1 su bardağı haşhaş ezmesi


1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ


Üstüne sürmek için;


1 yumurta sarısı


Hamur için gerekli olan malzemeleri ele hafif yapışan bir hamur elde edecek şekilde karıştırın. Her zaman olduğu gibi unu azar azar ilave ederek hamuru yapmaya çalışın. Un miktarını gerektiği gibi ekleyebilir ya da azaltabilirsiniz. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın.


Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı iyice karıştırarak iç malzemesini de hazırlayın.



Mayalanan hamurunuzu 6 parçaya ayırın ve her birini orta boy tabak büyüklüğünde açın ve aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üst üste dizin. En üsttekine haşhaşlı karışımdan sürmeyin.


Hamuru elinizle ya da oklava ile yavaş yavaş açarak çok ince olmayacak çekilde büyütün. İki parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi yavaş yavaş burun ve istediğiniz şekilde tepsiye dizin.


Uzun uzun şeritler halinde olabilir ya da her şeridi kendi etrafında sararak gül şekli verebilirsiniz.



Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra 175 dereceye ısınmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.


Yapılışı gerçekten basit ve sonuç çok lezzetli…




AFiYET OLSUN



2 yorum:

  1. Haşhaşı çok severim, hele mayalı hamurla olan uyumu beni benden alan tatların başında gelir.Elinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşşekkür ederim. Güzel günler dileklerimle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...