Pırasa
sevmeyenlere tattırılacak çok güzel bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Pırasa ve peynirin lezzetli
uyumu...
Ve doyurucu
olduğu için yanına hiç bir şey ilave etmeden yiyebileceğiniz bir lezzet aynı zamanda...
MALZEMELERHamuru için;
125 g tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
1 çay kaşığı tuz
¾ paket kabartma tozu
3 su bardağı un ( hamurun yumuşaklığına göre biraz daha ilave edebilir ya da daha az katabilirsiniz )
Bu malzemelerle unu yavaş yavaş ilave ederek çok yumuşak olmayan bir hamur hazırlayın.
Bu
hamuru tart kalıbınıza çok fazla kalın olmayacak ve her yeri eşit olacak şekilde yerleştirin.
İç malzeme için;
½ kg pırasa
3 tane havuç
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kırmızı biber
½ kg pırasa
3 tane havuç
2 tane yumurta
3 yemek kaşığı zeytinyağ
½ su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kırmızı biber
Rendelediğiniz
havuçlarla, ince ince doğradığınız pırasaları biraz yumuşayıncaya kadar
zeytinyağında kavurun. Soğutun ve peyniri ilave edin.
Diğer malzemeleri
iyice karışana kadar çırpın ve peynirli karışımı da ekleyerek karıştırın.
Bu karışımı
hamurunuzun üstüne dökün ve eşit olarak dağıtın.
Üstünü ve kenarlarını süslemek isterseniz hazırladığınız hamurdan bir parça ayırarak kullanabilirsiniz.
180 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...
Üstünü ve kenarlarını süslemek isterseniz hazırladığınız hamurdan bir parça ayırarak kullanabilirsiniz.
180 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Çok fazla soğutmadan ılık ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder