Ana içeriğe atla

BRUGGE VE OOSTENDE




Brugge


Ortaçağ mimarisini günümüze kadar koruyan, Belçika sınırı içinde minik bir şehir. Dar sokaklar, renkli renkli boyanmış ve yan yana dizilerek uzun bir sıra oluşturmuş evler...





Sint- Jans Hospitaal çok eski yıllara ait ama günümüzde bir çok aletin sergilendiği eski bir hastane. Yüzyıllar öncesinde hastane olarak inşaa edilmiş ve şimdilerde müze olarak kullanılan gösterişli bir yapı.

Şehrin merkezinde tarihi bir meydan olan Markt; bir çok sokağın burada buluştuğu geniş bir alan. Meydanda Gotik, Rönesans, Barok ve Neo- Klasik eserleri görmek mümkün. Kiliseler, restaurantlar, cafeler meydanı daha da güzelleştiriyor.
İl mahkemesi, belediye binası, büyük isyanın kahramaları olan Jan Breydel ve Pieter De Coninck heykelleri de bu meydanda.

83 metre yüksekliğindeki çan kulesi şehrin bir çok yerinden görülebildiği gibi en tepesine çıkıldığında da bütün şehri rahatlıkla kuşbakışı seyredebileceğiniz bir bakış açısına sahip.



Cathedral Saint Sauveur De Bruges binaların arasından gizemli bir şekilde orada olduğunu hatırlatıyor.

Elbette ki çikolataları da ünlü...

Church Of Our Lady, Meryem Ana kilisesini de farklı konumlardan görebilmek mümkün.



Ve güzel atların faytonlarla yaptırdığı şehir turları. Şehrin dar sokaklarında gezerken şehri mi yoksa atları mı seyretmek daha güzel...
Oostende

Eğer aralık ayında gittiyseniz sisli ve soğuk bir hava sizi bekler. Böyle bir görüntü ile karşılaşabilirsiniz. Ancak dikkatli baktığınız zaman gemi direklerini görebileceğiniz ve orada bir deniz mi var diyebileceğiniz sisli bir hava. Dalgalı ve sis arkasında bir deniz ve uzun kumlu bir sahil...
Belçika`nın Manş denizi kıyısında bir sahil şehri.
Oostende plajı...
İngiltere`ye hızlı feribot ile geçilebildiği için yaz döneminde bir çok İngiliz turist günü birlik gelerek bu uzun kumlu sahilden ve yaz güneşinden faydalanıyormuş.




Limana yaklaşan balıkçı tekneleri ve onları bekleyen, uçan, yürüyen, insanlarla beraber yaşamaya alışmış martılar.

Ve eğer yemek için zamanınız varsa en taze deniz ürünleri ile bir öğün geçirmeniz tavsiye olunur.

Balık tezgahlarında bir çok farklı balığı bir arada görebilirsiniz. Tam anlamıyla balıkçı şehri...

Dar sokakları ve aralardaki heykelleri ile her zaman yeni ziyaretçilerini bekler...
















Aralık 2016




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa