Sık olmamakla
birlikte arada sırada kullanıyorum yulafın ince öğütülmüş ufak taneli halini ya
da un halini...
Biraz lezzet farkı iyi geliyor bazen.
Hiç bir işlem yapmadan yoğurtla karıştırıp yemesi de güzel.
Kırmızı meyveler de çok kullandıklarımın arasında. Mevsiminde ise taze taze tüketmek çok güzel ama dondurulmuş hallerini de çok kullanıyorum. Özellikle keklere çok yakışıyorlar.
MALZEMELER
2 tane yumurta
¾ su bardağı esmer şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı bal
½ çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ince yulaf
1,5 su bardağı un
Yeterli miktarda kırmızı meyve karışımı ( dondurulmuş da olabilir)
Biraz lezzet farkı iyi geliyor bazen.
Hiç bir işlem yapmadan yoğurtla karıştırıp yemesi de güzel.
Kırmızı meyveler de çok kullandıklarımın arasında. Mevsiminde ise taze taze tüketmek çok güzel ama dondurulmuş hallerini de çok kullanıyorum. Özellikle keklere çok yakışıyorlar.
MALZEMELER
2 tane yumurta
¾ su bardağı esmer şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı bal
½ çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ince yulaf
1,5 su bardağı un
Yeterli miktarda kırmızı meyve karışımı ( dondurulmuş da olabilir)
Şeker ve yumurtayı
iyice karışana kadar çırpın ve diğer malzemeleri ilave ederek çırpmaya devam
edin. Unu ve ince yulafı en son ekleyerek iyice karıştırın. Muffin kaplarına
paylaştırdıktan sonra kırmızı meyveleri de üstlerine yerleştirin. 180 dereceye
ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin.
Ilık ılık
yemenizi tavsiye ederim...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder