Ana içeriğe atla

ISLAK KEK; İLK TARİFİM

İlk tarif olarak ilk tarifimi yazmaya karar verdim. Bunun için de yıllar önceye gitmem gerekti, açıkcası çok zaman geçmiş. Gittiğim bir kursta aldığım ve ilk yaptığım andan itibaren her zaman başarı ile sonuçlanan, beni hiç üzmeyen bir tarif. Tabii lezzet açısından da gayet güzel sonuç veriyor bana göre. Deneyin pişman olmazsınız…
Ve farklı şekillerle de ikram edebilirsiniz sevdiklerinize...hindistan cevizi ve antep fıstığını birlikte kullanabilirsiniz...ya da üstünü ince bir krema ile kaplayıp şeker hamurundan minik şekerler yaparak da farklı bir sunum yapabilirsiniz...bu krema sıvı kremayı çırparak elde edeceğiniz bir krema olabilir ya da krem şanti kullanabilirsiniz...
MALZEMELER
4 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket ( 250 g )  eritilmiş tereyağ
1 paket kakao ( yaklaşık 3 çorba kaşığı )
Bütün bu malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.
Kalan karışıma aşağıdaki malzemeleri eklemeye devam edin.
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Karıştırma işlemi bittikten sonra istediğiniz bir kek kalıbında 180 derecelik fırında pişirin. Pişen keki istediğiniz şekilde dilimleyin ve ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üstüne eşit bir şekilde dökün ve soğuması için biraz sabredin. Üstünü hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Ayrıca ben bu keki şu şekilde de yapıyorum bazen, tereyağını eritirken içine 100 g da bitter çikolata ilave ediyorum ve ikisini birlikte eritiyorum, daha  güzel oluyor gibi...deneyin bakalım siz hangisini beğeneceksiniz... 


AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa